PK Veldlopen te Lennik

Van klein tot groot kreeg een lastig, selectief, maar doodeerlijk parcours voorgeschoteld. Het was zo’n parcours waar de winnaar echt wel de beste van dat gezelschap was.

 

Zoals het de Pajottenlandse weiden betaamt: stevig heuvelachtig, wind die constant van richting verandert, wisselvallig weer en een ondergrond van goed plakkende klei overgoten met verse koeienvlaaien en molshopen.

Kortom een echte cross.

 

Onze atleten deden het goed. Lore Broodtaerts (brons), Pynaert Bente (brons), Bieseman Stien (goud) en Van Den Driessche Iza (brons) zorgden voor de medailles terwijl onze andere atleten nog heel wat mooie ereplaatsen bijeen liepen. Opwijk werd op de kaart gezet.

 

De eersten die onze clubkleuren verdedigden waren de 1ste jaars Benjamins jongens: Johan Martin en Cis Joostens. Johan kon jammer genoeg zijn goede conditie van de afgelopen weken niet verzilveren met een podiumplaats, terwijl even verderop Cis het beste van zichzelf gaf en andermaal een mooi resultaat liep.

 

Even later klonk het startschot voor onze 1ste jaars Pupillen meisjes: Lore Broodtaerts, Marthe Eliano en Stien Van Geet. Onze meisjes hadden het op deze omloop niet onder de markt met hun grootste concurrentes waardoor Marthe en Lore met hun beiden moesten strijden tot op de eindmeet, en dat mag je letterlijk nemen, voor een 3de plaats. Het was Lore die uiteindelijk met enkele centimeters Marthe voorbleef en deze laatste spijtig genoeg vrede moest nemen met die ondankbare 4e plaats. Stien liep op haar beurt een mooie wedstrijd.

 

Nu was het de beurt aan onze 2de jaars Pupillen waar drie kloeke dames onze Opwijkse kleuren vertegenwoordigden: Saar Bieseman, Tinne Taelmans en Renske Van Wemmel. Tinne nam een goede start, waardoor ze zich in het zog van de kop van de wedstrijd kon posteren, maar net te kort kwam om met de besten mee te strijden voor een podiumplaats. Saar kon jammer genoeg haar kansen niet echt verdedigen en dit door een medeloopster die bij de start haar spikes in haar voet plantte daardoor moest ze met pijn een achtervolgingsrace inzetten om nog binnen de 15 eersten te geraken. Renske moest spijtig genoeg zowat rond half wedstrijd de rol wat lossen, zij heeft nog steeds wat last van naweeën van de virussen en bacteriën die tijdens de winter zich meester over haar hadden gemaakt.

 

Raphaël Martin kwam in actie bij de 2de jaars Pupillen jongens. Tussen de grote jongens wist hij wel zijn mannetje te staan. Hij kan terugblikken op een hele mooie wedstrijd waarin hij het beste van zichzelf gegeven heeft en waar hij de Opwijkse kleuren met verve verdedigd heeft.

 

Bij de 1ste jaars Miniemen meisjes lag het lot van Opwijk in handen van Bente Pynaert. Bente zocht in de winter wat naar zichzelf en moest dikwijls haar meerdere erkennen in enkele nobele onbekenden. Ondanks alles bleef ze verder werken en verder trainen en de laatste weken zagen we haar uitslagen steeds beter worden. Bente liep steeds voorin en na stevige spurt in een spannende slot kwam ze als 3de over de meet en mocht ze de bronzen plak in ontvangst nemen. Een mooie bekroning voor haar harde werk en haar doorzettingsvermogen.

 

Bij de 2de jaars Miniemen meisjes was het de beurt aan Stien Bieseman. Stien liet afgelopen winter zien dat ze over een goede conditie beschikt, maar elke wedstrijd moet gelopen worden natuurlijk. Stien nam een goede start en samen met een meisje van RC Tienen nam ze al snel het hazenpad. Het was duidelijk dat één van de twee met de titel aan de haal zou gaan. Na wat wederzijdse prikken uit te delen tijdens de race trok Stien in de laatste bergop nog eens stevig door waardoor ze een gat van een 20m sloeg en dit mooi kon vasthouden tot op de streep.

 

Onze 1ste jaars Miniemen jongens Staf Van Geet en Kjell Vereman kregen in Lennik heel wat tegenstand te verwerken. In een snelle race op zo’n parcours was het pompen of verzuipen. Na een fantastische cross moesten onze jongens het spijtig genoeg afleggen in de laatste meters. Hun tonnen inzet werd spijtig genoeg niet beloond met een podiumplaats.

 

Hanne Eliano heeft zichzelf weer eens overtroffen. Vanaf haar leeftijd lopen zowel eerste als tweede jaars samen wat een vertekend beeld geeft over de algemene uitslag. Hanne moest het als 1ste jaar Cadet opnemen tegen al stevig uit de kluiten gewassen 2de jaars. Na enkele stevige aanmoedigingen op het einde wist ze ook deze stevige kleigrond te temmen en mag ze andermaal fier zijn over haar resultaat.

 

De ondergrond van het parcours werd er niet beter op als nu ook de Scholieren de wei werden ingestuurd. Iza Van den Driessche mocht de meegereisde Opwijkse supporters andermaal laten juichen. Na een beklijvende race slaagde ze er net zoals vorig jaar in het podium van het PK te halen, een echte kampioenschapsloper dus.

 

Bij de Cadetten jongens was het Ghildekin Callaert die zijn stevig lijf in de strijd gooide. Hij moest redelijk snel de snelle jongens laten lopen, waardoor het voor hem een eenzame tocht richting finish werd. Toch kan hij terugblikken op een mooie crossnamiddag.

 

De volledige uitslag stond nog niet op de website van AC Pajottenland. Wij zullen deze in de volgende editie laten publiceren.

 

Vanwege ons allen een dikke proficiat aan alle lopers en loopsters  voor hun geweldig mooie resultaten en aan Stien ook nog een dikke proficiat met haar 13e verjaardag.

 

Benjamins heren 2010

5/41 Martin Johan

31/41 Joostens Cis

 

Pupillen dames 2008                 

3/38 Broodtaerts Lore (BRONS)

4/37 Eliano Marthe

21/37 Van Geet Stien

 

Pupillen dames 2007                 

8/47 Taelemans Tine

11/47 Bieseman Saar

25/47 Van Wemmel Renske

 

Pupillen heren 2007  

33/35 Martin Rafaël

 

Miniemen dames 2006

3/32 Pynaert Bente (BRONS)

17/32 Lepoivre Nina

 

Miniemen dames 2005

1/19 Bieseman Stien (GOUD)

 

Miniemen heren 2006

6/46 Van Geet Staf

9/46 Vereman Kjell

 

Kadetten dames 2004

14/15 Eliano Hanne

 

Scholieren  dames 2002

3/10 Van Den Driessche Iza (BRONS)

 

Scholieren heren 2002

11/11 Callaert Ghildekin

 

Klik hier voor de foto's (met dank aan Stefan)