Vlaams Kampioenschap SVS Outdoor te Aalst

Woensdag 16 mei ll. werden op de nieuwe piste in het Sportpark Osbroek te Aalst de Vlaamse Kampioenschappen SVS Atletiek Outdoor gehouden. 

 

Aangezien dit een evenement is ter promotie van de Vlaamse schoolsport, worden  de deelnemers dan ook via hun school geselecteerd.

 

Om deel te nemen aan dit VK moesten de atleten reeds geplaatst zijn via een top 5 prestatie die ze reeds leverden op het PK van 25 april ll. 

 

2 van onze atleten mochten de kleuren van hun school (VKO Middenschool Opwijk) vertegenwoordigen bij de miniemen meisjes (geb. 2004 en 2005) en dit zijn Hanne Eliano(°2004) op de 100m en Stien Bieseman(°2005) op de 800m.

 

Tijdens de officiële plechtigheid van de inhuldiging van de piste en na enig oponthoud, door deelnemers die in de file stonden, werd wedstrijd na wedstrijd afgewerkt. 

 

Er werd begonnen met de 100m bij de miniemen meisjes. In de 3e reeks hiervan startte Hanne. Zij leverde direct een puike prestatie door haar persoonlijk record met 2 honderdsten te verbeteren naar een tijd van 14’’22. Jammer genoeg was dit niet voldoende om de finale te lopen. Maar ze kan terugblikken op een heel geslaagd kampioenschap, het toont aan dat je steeds in jezelf moet blijven geloven en niet opgeven.

 

Omstreeks 15.20u, een dik half uur later dan voorzien, werd het startschot gegeven voor de 1e reeks van de 800m bij de miniemen meisjes.

Eindelijk, want Stien haar zenuwen stonden strak gespannen. Op het einde van de eerste ronde zonderden een 4-tal loopsters zich wat af ten opzichte van de rest en op dat moment werd het tempo nog wat opgeschroefd. Stien wist zich in tweede positie te nestelen en heeft deze plaats mooi vastgehouden tot op de streep en dit na een meisje dat 1 jaar ouder is dan zijzelf. Met een tijd van 2’27’’69 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record op de 800m met 3’’, maar verbeterde ze ook het 18 jaar oude clubrecord van Joke Annerel met 2’’.

 

Nu was het nog bang afwachten wat het resultaat ging zijn van de op papier sterkere 2e reeks. Hier werd veel te snel gestart en dat moesten ze in de 2e ronde allemaal bekopen. Stien veroverde zo het zilver op de 800m op dit VK. Wat een fantastische prestatie!

 

Met zo’n resultaten terug huiswaarts keren daar is maar één woord voor: fantastisch. Wij kunnen dus niet anders dan geweldig fier zijn op onze atleten.