PK indoor te Gent

AC Opwijk schreef vier atleten in voor deze kampioenschappen.

 

Hanne Eliano mocht als eerste onze club vertegenwoordigen. Zij heeft de laatste tijd haar doelen naar de kortere afstanden verlegd. Op de 200m scholieren komt haar kracht goed tot zijn recht. Hanne won overtuigend haar reeks en met een fantastische tijd kon ze beginnen dromen van een medaille. Haar nadeel was dat ze al in één van de eerste reeksen nl. de 3e moest starten. Hanne haar droom viel in duigen na de laatste reeks. Hier zaten alle toppers bij elkaar en moest ze uiteindelijk vrede nemen juist naast het podium met een 4e plaats.

 

Als volgende trad Aude Vandenputte in de arena. Wat Aude uit haar benen puurde was een fantastische prestatie. Na haar revalidatie van een slepende ziekte en bijna 2 jaar inactiviteit had niemand er aan gedacht dat ze ooit nog zou kunnen deelnemen, wel het tegendeel werd bewezen. Aude finishte zelfs als 2e in haar reeks op de 400m bij de scholieren en zet zo een stap richting haar grote droom, eens meedoen op een internationale meeting voor mensen na transplantatie. 

 

Nadat Aude de piste verlaten had begonnen de reeksen 400m cadetten jongens. Onze clubkleuren werden hier vertegenwoordigd door Staf Van Geet. Voor Staf was het de eerste keer op een indoorpiste en hij bleek toch wat onder de indruk te zijn van de omstandigheden. Ook was dit voor hem vóóral een kennismaking met de kortere afstand. Staf ging de eerste ronde heel goed mee, maar in de 2e ronde moest hij toch zijn meerdere erkennen tegen de specialisten op deze afstand. Die mannen schakelen ineens nog 2 versnellingen hoger waardoor onze Staf de rol moest lossen, maar toch nog verdienstelijk 3e werd in zijn reeks.

 

Als laatste trad Stien Bieseman aan. Zij trad aan bij de 800m cadetten. Voor Stien was het vooral te doen om vertrouwen op te doen en pijnloos te lopen na een jaar van kommer en kwel. Stien had het geluk van in de 2e reeks te mogen starten en zo te kijken wat de uitslag was van de concurrentie. In haar reeks zou de 3e eindigen, maar wel met een tijd die haar de Provinciale titel van Vl.Brabant opleverde.

Dit zal haar een stevige morele boost geven en een goede hoop op het aankomende pisteseizoen.

 

Kadetten dames

Bieseman Stien: 800m in een tijd van 2'34"74 (GOUD) 

 

Kadetten heren

11/16 Van Geet Staf: 400m in een tijd van 1'07"29 (3e in zijn reeks)

 

Scholieren dames

5/16 Eliano Hanne: 200m in een tijd van 29"34 (1e in haar reeks)

7/14 Vandeputte Aude: 400m in een tijd van 1'06"28 (2e in haar reeks) 

 

Een dikke pluim aan onze atleten en ook een dikke merci aan 'onze Pierre' die al vroeg uit de veren was en tot 's avonds laat aanwezig was om de nodige steun te zijn, rust te bewaren en tips te verstrekken aan zijn lopers.