Verslag OpKoRun Flandrien editie

Op vrijdag 3 september om 5u30 vertrokken 7 atleten van AC Opwijk (Wim Van Dijck, Jos Vandeputte, Arnout Biesemans, Bart Verhaevert, Nico Bogemans, Philip Van Lierde en Roel Ringoot) aan het station van Opwijk voor hun avontuur van ongeveer 180 km richting Koksijde.

 

Ze doopten hun Run & Bike officieel om tot OpKoRun. Er werd uitstekend weer voorspeld en dat was het ook, toch moesten Bart, Nico, Philip en Jos hun eerste shift via Aalst richting Vlaamse Ardennen afleggen in frisse nachttemperaturen.

 

Wim, Arnout, Roel en Jos namen de tweede shift voor hun rekening en voelden als snel dat de Vlaamse Ardennen toch iets anders zijn dan Dorekesberg en het Perreveld. Op de steilere stukken bergop werden de fietsers meermaals achtergelaten door de loper. Bekende hellingen uit de Ronde van Vlaanderen werden bedwongen zoals de Berendries, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont, aan hoogtemeters geen gebrek.

 

Op de top van de Oude Kwaremont was het terug aan Nico, Bart, Philip en Jos om zo via Kortrijk naar Izegem te lopen.

In Izegem was het dan terug aan Arnout, Roel en Wim die via Diksmuide hun weg verder zetten naar Ramskapelle.

De laatste shift die onder andere langs de Dodengang passeerde was er één van stervende zwanen maar met meer karakter dan kunde werden Arnout, Roel en Wim afgelost in Ramskapelle door Jos, Bart en Nico die via de vaargeul en de dijk van Nieuwpoort naar de eindmeet liepen en deze om 19u45 overschreden.

 

Iedereen was moe maar voldaan en fier dat deze onderneming succesvol was afgerond.

 

Op naar de volgende uitdaging!

Reactie schrijven

Commentaren: 0